Ongeval in De Pinte: twee gewonden zwaar verbrand - update

De twee personen die zwaargewond raakten bij het ongeval maandagmorgen op de E17 in De Pinte, hebben ernstige brandwonden opgelopen. Het gaat om een 52-jarige vrouw uit Zulte en een 40-jarige man uit Wortegem-Petegem. Ze werden naar het ziekenhuis overgebracht, maar verkeren niet in levensgevaar. Het gaat om twee personen die konden bevrijd worden uit de wagens die inreden op de vrachtwagen. Het DVI-team (Disaster Victim Identification) van de federale politie heeft de identiteit vastgesteld van het tweede dodelijke slachtoffer van het ongeval maandagmorgen op de E17 in De Pinte. Het gaat om een 35-jarige man uit Kortrijk, zo werd vernomen bij het parket van Gent.

ssimons

De man reed in op de vrachtwagen en kon zich niet op tijd uit het zijn brandende auto redden. Het slachtoffer was vader van drie kinderen. Het andere dodelijke slachtoffer was een 62-jarige man uit Zulte. De man was niet 45 jaar oud, zoals eerder gemeld, maar wel geboren in het jaar 1945. Hij werd verpletterd toen de vrachtwagen boven op zijn wagen terechtkwam.

Na het ongeval met twee doden op de E17 in De Pinte is de snelweg opnieuw vrijgemaakt. Het verkeer richting Gent kan omstreeks 12.30 uur onder begeleiding van de politie het linker- en middenrijvak gebruiken, meldt de Oost-Vlaamse wegpolitie. De file reikt van Kruishoutem tot De Pinte.

Een vrachtwagen die richting Kortrijk reed, kreeg vanmorgen een klapband en belandde op de rijbaan richting Antwerpen.

Omstreeks één uur waren de wrakken geruimd.

De staart van de file reikte tot in West-Vlaanderen. De afkondiging van het provinciaal rampenplan in Oost-Vlaanderen werd overwogen.

De twee bestuurders die om het leven kwamen, hadden geen schijn van een kans. Dat meldt het Gentse parket, dat een deskundige en een wetsgeneesheer ter plaatse stuurde. De oorzaak van het ongeval was een klapband, bevestigt het parket. De vrachtwagen ging daardoor door de middenberm en werd in de lucht gekatapulteerd. De oplegger kwam bovenop een personenwagen terecht.

Daarna reden drie andere personenwagens aan hoge snelheid in op de vrachtwagen. Alle betrokken voertuigen schoten in brand. Een bestuurder kon zich niet op tijd uit zijn brandende wagen redden. Het DVI-team (Disaster Victim Identification) van de federale politie kon de identiteit van de man nog niet achterhalen. De bestuurders van de twee andere auto's liepen zware brandwonden op. Ze werden overgebracht naar het ziekenhuis.

De bestuurder van de vrachtwagen, een 44-jarige man uit Grobbendonk, raakte lichtgewond. Hij werd in shock naar het ziekenhuis gebracht.

De snelweg was in de richting van Gent lange tijd afgesloten. In die richting was er een file tot in West-Vlaanderen. De takel- en opruimwerken namen enkele uren in beslag.