Gekleurd VB-gemeenteraadslid stapt over naar Dedecker

Lijst Dedecker heeft opnieuw een gemeenteraadslid van het Vlaams Belang binnengehaald. Het gaat om de 23-jarige Aisha Van Zele uit Lokeren, die in 2006 de VLD verliet om als kleurlinge naar het Vlaams Belang te trekken.

Belga

Van Zele werd bij de gemeenteraadsverkiezingen vorig jaar in Lokeren verkozen voor het Vlaams Belang. Ze was er het jongste gemeenteraadslid. Aisha Van Zele is afkomstig uit Sri-Lanka en veroorzaakte door haar overstap naar het Vlaams Belang enige deining.

Volgens Lijst Dedecker is Van Zele teleurgesteld in het Vlaams Belang en zocht ze voor de verkiezingen al toenadering. "Het Vlaams Belang is niet meer de partij die het was en zou moeten zijn in vergelijking met een jaar geleden. Het extremisme intern is weer merkbaar en als kleurlinge ondervond ik meer en meer weerstand. Als mandataris voelde ik dit aan en kon zo niet verder werken. Het Vlaams Belang wil geen vooruitgang meer en ik ben niet in de politiek gestapt om eeuwig in de oppositie te zitten", verklaart ze.

Van Zele had een aantal gesprekken met Jurgen Verstrepen en besliste uiteindelijk over te stappen. Ze gaat dat maandagavond naar verluidt ook bekendmaken in de Lokerse gemeenteraad.

Nu in het nieuws