Oranje blauw is het eens over 'een efficiënte overheid'

Oranje blauw is het eens over 'een efficiënte overheid'

Oranje blauw is het eens over 'een efficiënte overheid'

Print
De oranje-blauwe onderhandelaars hebben vrijdagavond een vierde deelakkoord afgesloten, deze keer over het luik "een efficiënte overheid". Over de twee meest in het oog springende thema's, de invoering van een minimale dienstverlening in de openbare sector en het terugdringen van het aantal ambtenaren, is echter nog geen beslissing gevallen.
BR>
Oranje-blauw besliste vrijdag om de invoering van een minimale dienstverlening in de openbare sector nog niet door te drukken. Formateur Yves Leterme kondigde op een persconferentie aan dat daarover eerst overleg wordt gepleegd met de vakbonden van het overheidspersoneel. Dat gebeurt in het kader van de cao-besprekingen van eind volgend jaar.

De discussie over het terugdringen van het aantal ambtenaren werd doorgeschoven naar de begrotingsbesprekingen. Die maatregel heeft immers budgettaire gevolgen, benadrukte Leterme, die dit weekend naar eigen zeggen een begrotingsvoorstel op tafel legt.

Wel een akkoord bestaat er over een klantvriendelijkere overheid, de strijd tegen de fiscale en sociale fraude, het verder terugdringen van de administratieve lasten, een modernisering van de fiscaliteit en de verdere liberalisering van de telecomsector.
MEEST RECENT