Agfa-Gevaert heeft geen weet van miljoenenclaims AgfaPhoto

Print
Agfa-Gevaert heeft geen officieel weet van een claim van 60 miljoen euro vanwege de curator van het failliete AgfaPhoto, of van andere eisen tot schadevergoeding. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.
In de Duitse en internationale pers verschenen donderdag en vrijdag artikels over claims en rechtszaken vanwege de curator van AgfaPhoto. "Agfa-Gevaert heeft geen formele claims ontvangen en is momenteel evenmin verwikkeld in rechtszaken met de curator van AgfaPhoto", zo reageert het bedrijf uit Mortsel.

"Agfa-Gevaert beschikt over afdoende argumenten met betrekking tot de zogezegde claims waarover bericht werd en het zal zich krachtdadig verdedigen indien dergelijke claims ingediend zouden worden", luidt het.

De curator van AgfaPhoto zei donderdag dat hij een bedrag van 60 miljoen euro zal eisen van Agfa-Gevaert. Hij eist dat bedrag in verband met een kapitaalverhoging van AgfaPhoto bij de verkoop van Agfa-Gevaert's Consumer Imaging business in 2004.

Er zouden verder nog arbitrageprocedures lopen voor de Internationale Kamer van Koophandel over een betaling van 46 miljoen euro die nog verschuldigd zou zijn. Agfa-Gevaert is naar eigen zeggen niet op de hoogte van gelijk welke procedure.
Nu in het nieuws