Rémy Lecrenier wil celspullen terug

Print
Rémy Lecrenier wil de goederen terug die in juli in zijn cel in beslag zijn genomen. Lecrenier, die in Andenne een levenslange gevangenisstraf uitzit voor viervoudige moord in 1997, heeft tegen de inbeslagname verzet aangetekend bij de beslagrechter van Namen.
Het handelt om een tv-toestel, een bandopnemer, een personal computer, een ventilator, een microgolfoven en een som van 2.125 euro. De goederen moeten dienen om de personen deels schadeloos te stellen die zich burgerlijke partij stelden bij de rechtszaak. Rémy Lecrenier werd immers ook veroordeeld tot betaling van 180.000 euro schadevergoeding aan naasten van de slachtoffers.

Volgens zijn advocaat, mr. Xavier Mercier, vertegenwoordigen de goederen geen grote waarde. Hij betwistte voor de beslagrechtbank dat het 'luxegoederen' zijn gezien de lange gevangenisstraf van zijn cliënt. "De situatie van Rémy Lecrenier is verschillend met die van een gewone burger, die vrij is en werk kan vinden om de slachtoffers te vergoeden. Ik vraag dan ook om deze inbeslagname nietig te verklaren", betoogde hij.

Tijdens de inbeslagname mocht Lecrenier een videospelconsole en een radio-cassette houden.

De uitspraak valt op 2 november.
MEEST RECENT