Nalbandian schakelt Nadal uit

Print
De 21-jarige Spanjaard Rafael Nadal, nummer twee van de wereld en tweede reekshoofd, zal dit jaar geen tweede titel in het Masters Series-toernooi van Madrid (2,082 miljoen euro) aan zijn palmares kunnen toevoegen. De winnaar van 2005 ging er net als vorig jaar in de halve finales uit. Vrijdag werd hij voor eigen publiek met 6-1 en 6-2 vernederd door de Argentijn David Nalbandian (ATP-25).
Nadal blesseerde zich bij aanvang van het US Open aan de linkerknie. Hij werd er in de achtste finales uitgeschakeld en kwam in Madrid voor het eerst weer in actie. Vooraf had hij al aangekondigd dat het moeilijk zou worden. "Hardcourt is sowieso een lastige ondergrond. Ik heb anderhalve maand lang geen wedstrijd gespeeld en heb bovendien niet altijd kunnen trainen. Tweeënhalve week lang kon ik helemaal niets doen."

Vorig jaar verloor Nadal in de halve finales van de Tsjech Tomas Berdych (6-3, 7-6). In 2005 won hij in de finale met 3-6, 2-6, 6-3, 6-4 en 7-6 (7/3) van de Kroaat Ivan Ljubicic.

Nalbandian komt in de halve finales tegenover de de Serviër Novak Djokovic (ATP-3) te staan. Het derde reekshoofd versloeg in de kwartfinales de Kroaat Mario Ancic (ATP-49) met 7-6 (7/2) en 6-2.
Nu in het nieuws