Antwerpen wordt stad tegen racisme

Antwerpen wordt stad tegen racisme

Antwerpen wordt stad tegen racisme

Print
Antwerpen - Het Antwerpse schepencollege heeft vrijdag beslist om toe te treden tot de Europese Coalitie van Steden tegen Racisme. De stad toont hiermee symbolisch dat zij werk maakt van een antiracisme- en antidiscriminatiebeleid.
De Europese Coalitie van Steden tegen Racisme is een initiatief van Unesco en werd in 2004 gelanceerd. Doel is een netwerk van steden te creëren die hun ervaringen willen delen om zo hun antiracisme- en antidiscriminatiebeleid te verbeteren. De coalitie telt momenteel 69 steden uit 15 landen, waaronder Barcelona, Berlijn, Londen, Parijs, Rome en Wenen.

De toetreding gebeurt in fases. In eerste instantie volstaat de ondertekening van een intentieverklaring. Een definitieve toetreding gebeurt na het indienen van een actieplan met tien engagementen die betrekking hebben op verschillende lokale bevoegdheden, zoals tewerkstelling, onderwijs, huisvesting of cultuur.

Tot de actiepunten behoren onder meer het uitwerken van een beleid dat gericht is op een grotere waakzaamheid voor racisme, een betere ondersteuning van de slachtoffers, een gelijkekansenbeleid op de arbeidsmarkt en een voor iedereen toegankelijke huisvestingsmarkt.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio