Voorlopig geen acties bij Antwerpse buschauffeurs

Voorlopig geen acties bij Antwerpse buschauffeurs

Voorlopig geen acties bij Antwerpse buschauffeurs

Print
Antwerpen - De stad Antwerpen heeft een tiental maatregelen geformuleerd om de doorstroming van het openbaar vervoer aan de Antwerpse Rooseveltplaats te verbeteren. De vakbonden van de buschauffeurs van De Lijn, die het probleem hadden aangekaart, zullen de voorstellen bekijken. "Voorlopig komen er geen acties, maar onze stakingsaanzegging blijft wel lopen", vernam Belga van Freddy De Wilder van het ACV.
Begin oktober diende het gemeenschappelijk vakbondsfront ABVV, ACLVB en ACV van De Lijn een stakingsaanzegging in voor verschillende buslijnen in de provincie Antwerpen. Aanleiding was het grote doorstromingsprobleem in en rond de Antwerpse Rooseveltplaats, waar veel provinciale busbundels toekomen. De chauffeurs kunnen door de verkeersellende onder meer hun pauze niet meer opnemen.

Er volgde overleg tussen vertegenwoordigers van De Lijn, de vakbonden en medewerkers van schepen Ludo Van Campenhout, die verantwoordelijk is voor mobiliteit. De vakbonden wilden uiterlijk tegen vandaag/vrijdag een antwoord op hun eisen.

Van Campenhout maakte vrijdag een lijst met een tiental maatregelen over aan de vakbonden. "Op het eerste gezicht hebben we op de meeste punten een antwoord gekregen. In hoeverre de voorstellen effectief zijn, moeten onze chauffeurs bekijken", reageert Freddy De Wilder. De vakbonden gaan nu de reacties van de chauffeurs afwachten en dinsdag zullen ze in gemeenschappelijk front bekijken of de maatregelen die de stad voorstelt, voldoende zijn.

"Er zullen voorlopig geen acties komen, maar onze stakingsaanzegging blijft wel lopen", zegt Wilders nog. Van Campenhout heeft een tiental maatregelen voorgesteld die snel kunnen worden toegepast en die de doorstroming van en naar de stad kunnen verbeteren in afwachting van een nog globalere aanpak. Enkele van de voorgestelde maatregelen: de middengeleider (een lokale middenberm die twee rijbanen van een voorrangsweg scheidt ter hoogte van een kruispunt) in de Van Ertbornstraat zal worden afgebroken; op een kruispunt in de buurt zal de verkeerslichtenregeling worden aangepast; de politie zal in de omgeving gedurende één maand repressief toezicht houden op foutparkeren en dergelijke overtredingen.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio