Frank Vandenbroucke rijdt mee op de Koppenberg

Print
Frank Vandenbroucke komt donderdag 1 november aan de start van de Koppenbergcross, de eerste manche in de GvA-trofee. John Gadret, de voorbije twee jaar telkens derde op de Koppenberg, is er deze keer niet bij. De Fransman kreeg van zijn team AG2R rust voorgeschreven na de Ronde van Lombardije. Pas in december zal hij opnieuw in het veld te zien zijn.
"De deelname van Vandenbroucke komt er op eigen verzoek, omdat hij de hele winter actief wil blijven in het vooruitzicht van het wegseizoen", verklaart organisator Luc Lamon. "Maar ook omdat hij in Oudenaarde een supportersclub heeft en hij die mensen een plezier wil doen. De onderhandelingen met Klaas Vantornout en Radomir Simunek lopen nog, maar laat er ons van uitgaan dat op uitzondering van Gadret en zijn landgenoot Françis Mourey al wat naam en faam heeft aan de start zal staan op de Koppenberg."

Marnic De Meulemeester, burgemeester van Oudenaarde, kondigde vrijdag op de voorstelling van de Koppenbergcross aan dat de nieuw aangelegde Koppenberg een grote kans maakt om in 2008 opnieuw in het parkoers van de Ronde van Vlaanderen te zitten. "Ik kan niet ontkennen dat Oudenaarde enorme inspanningen gedaan heeft om ons zo ver te krijgen", reageerde organisator Wim Van Herreweghe. "We zijn de terugkeer van de Koppenberg ook genegen. Maar we zullen voldoende garanties eisen, we willen die site tijdens die dagen in eigen beheer hebben en we willen nog enkele renners zoals Peter Van Petegem en Serge Baguet over de bult sturen als hij nat ligt om te weten of het risico niet te groot is. We mogen immers niet het minste risico lopen. Als we de Koppenberg opnieuw in het parkoers opnemen en het valt nog een keer tegen dan is de kans groot dat hij er voor jaren uitgaat en dat kan ook niet de bedoeling zijn."

.

Nu in het nieuws