Vier jaar cel geëist voor kompaan Kleine Piraat

Print
Antwerpen - Het openbaar ministerie heeft vrijdag voor de correctionele rechtbank van Antwerpen vier jaar cel gevorderd voor de 20-jarige Abderrahim B. . Die zou samen met Jamal E.K. , beter bekend als de Kleine Piraat, een gewapende overval gepleegd hebben op een optiek in Deurne bij Antwerpen.
De Kleine Piraat moet voor deze feiten volgende maand voor de bijzondere jeugdkamer verschijnen.

Op 13 februari pleegden twee jongemannen een gewapende overval op optiek Morel aan de Frank Craeybeckxlaan in Deurne. De opticien werd met een pistool bedreigd en moest op de grond gaan liggen. De overvallers eisten geld.

Toen het slachtoffer niet snel genoeg reageerde, werd hij met het wapen op het hoofd geslagen en vastgebonden. De daders gristen geld en een bankkaart uit zijn portefeuille en eisten ook de code. De man werd vervolgens opgesloten in het toilet, waarna de daders op de vlucht sloegen. Met de bankkaart werd 500 euro afgehaald.

Het slachtoffer kon zijn aanvallers identificeren met de hulp van fotoboeken van de politie. Hij herkende Jamal E.K. als diegene die het pistool vast had en Abderrahim B. als zijn kompaan. Beide ontkennen de feiten. Jamal E.K. verklaarde aan de politie dat hij op het moment van de feiten in het Nederlandse Tilburg verbleef, nadat hij op 7 februari uit de instelling de Hutten in Mol ontsnapt was.

Ook Abderrahim B. beweert niets met de overval te maken te hebben. Zijn advocaat pleitte dat de herkenning door het slachtoffer niet betrouwbaar is, en dat er dus te weinig bewijzen zijn om zijn cliënt te veroordelen.

Het vonnis wordt op 26 oktober uitgesproken.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio