Cao 2008-2009 goedgekeurd bij BASF Antwerpen

Cao 2008-2009 goedgekeurd bij BASF Antwerpen

Cao 2008-2009 goedgekeurd bij BASF Antwerpen

Print
Antwerpen - De werknemers van de Antwerpse vestiging van het chemieconcern BASF hebben het voorakkoord van cao voor 2008 en 2009 met 54 procent van de stemmen goedgekeurd. Dat meldt BASF Antwerpen vrijdag.
De cao geldt voor de zowat 3.500 arbeiders en bedienden van BASF Antwerpen. In totaal namen 1.942 mensen aan de stemming deel.

Het voorakkoord was begin oktober gesloten. De grote lijnen van de cao zijn een gespreide verhoging van de vaste koopkracht en een verlenging van de werkzekerheidsclausule.

Eerst en vooral bevat de cao een individuele werkzekerheidsclausule voor de komende vijf jaar. Ook is er een terugkeermogelijkheid voor mensen die in een bedrijf werken dat mogelijk verkocht zal worden. In augustus werd de verkoop van de kunststofafdeling aangekondigd. Daarbij zijn ongeveer 300 werknemers betrokken.

Verder voorziet de cao een gecombineerde loonstijging van 45 eurocent per uur en daarenboven een verhoging van 1 procent, samen goed voor gemiddeld 60 eurocent of iets meer dan 100 euro per maand.

Voorts werden nog een aantal sociale voordelen verbeterd, zoals onder meer de hospitalisatieverzekering. Ten slotte zal BASF een aantal diensten die momenteel zijn uitbesteed aan externe firma's, opnieuw insourcen.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio