Deurganckdok stuwt containerverkeer

Deurganckdok stuwt containerverkeer

Deurganckdok stuwt containerverkeer

Print
Antwerpen - In de Antwerpse haven is van januari tot en met september de containertrafiek met 16,9 pct toegenomen in vergelijking met de eerste negen maanden van 2006.
De groei van de trafiek aan het Deurganckdok blijft de cijfers de hoogte induwen, zo meldt het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen vrijdag in een persbericht.

Net zoals de containertrafiek nam de goederenoverslag toe tijdens de eerste negen maanden van dit jaar. Van januari tot en met september heeft de Antwerpse haven bijna 135 miljoen ton goederen behandeld. Dat is een groei van 8,4 procent in vergelijking met de eerste negen maanden van 2006. De motor van de trafiekgroei is het stukgoed, met hoge groeicijfers voor containertrafiek maar ook voor roro (rol on-rol off, rijdende vrachtwagens) en conventioneel stukgoed.

Aan het Deurganckdok is de voorbije negen maanden 1.112.216 TEU (twintigvoetcontainers) behandeld. Dat is een verdubbeling in vergelijking met dezelfde periode in 2006. "De grootste groei wordt gerealiseerd door trafieken van en naar China, Brazilië, Maleisië en de Verenigde Staten", luidt het in het persbericht.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio