Westerlo neemt riolering centrum onder handen

Print
Westerlo - Na een video-inspectie is duidelijk geworden dat de toestand van de riolering op en rond de Grote Markt zeer slecht is. Daarom gaat aannemer Van de Kreeke in opdracht van de gemeente de riolering onder de centrumstraten herstellen.
BR>
De werkzaamheden starten begin november en zullen de hele maand duren. Door het gebruik van een revolutionaire techniek is het niet nodig om de straat open te breken. "Hierdoor blijft de verkeershinder beperkt", zegt schepen van Mobiliteit Jan Michiels (CD&V).

"De aannemer gaat een polyester kous in de riolering aanbrengen waar er lekken zijn", zegt hij. "Deze wordt aangebracht langs de putdeksels."

De enige hinder die de bewoners zullen ervaren is dat ze een tijdje de riolering niet kunnen gebruiken op de plaats waar net gewerkt is. Aan deze computergestuurde techniek hangt natuurlijk een prijskaartje. "We hebben de keuze gemaakt voor beperkte hinder en een snelle afhandeling van de werkzaam­heden", besluit Michiels.

De bewoners worden op maandag 22 oktober om 20u uitgenodigd in de raadzaal van het gemeente­huis voor een infovergadering over het procédé. Ook wordt het proefproject van de veranderde verkeers­situatie in het centrum geëvalueerd en licht het gemeentebestuur een tipje van de sluier op over het ontwerp van de werkzaamheden die het centrum van Westerlo een heel nieuw uitzicht zullen geven.

KrVe
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio