Ex-partners beschuldigen cafébaas van verkrachting

Print
Ravels - F.S. (64) riskeert opnieuw vijf jaar cel, waarvan drie effectief. Tot die straf veroordeelde de Turnhoutse rechter hem in juni 2005 voor het brutaal verkrachten van en slagen aan vier ex-partners. Donderdag vroeg de procureur aan het Antwerpse hof van beroep de bevestiging van die straf, terwijl zijn advocaat bij gebrek aan bewijzen de vrijspraak pleitte.
BR>
Elke V. diende in augustus 2002 klacht in tegen haar ex-partner F.S. Zij ging heel ver in het beschuldigen van de man, die in Herselt buschauffeur is en in Ravels een café uitbaat. Volgens haar verklaringen verkrachtte F. haar en verwondde hij haar borst met een mes. Hij zou geprobeerd hebben haar te vergiftigen met rattenvergif, hij zou haar beschoten hebben met een jachtgeweer en haar brandwonden hebben toegebracht met een heet strijkijzer. Elke verklaarde ook dat zij zwanger was, maar dat hij een abortus uitvoerde met een bezemsteel.

De aangestelde deskundigen die de vrouw onderzochten, vonden geen verwondingen die het misbruik kunnen aantonen. Vriendinnen verklaarden dat ze Elke kennen als iemand die graag opschepte met stoere verhalen en soms in een fantasiewereld lijkt te leven. Maar de Turnhoutse rechter acht de verklaringen van Elke wel geloofwaardig, te meer omdat drie andere ex-partners gelijkaardige verhalen doen over wat zij meemaakten met F. Zij wensten zich niet door de gerechtsarts te laten onderzoeken.

In juni 2005 werd F.S. veroordeeld tot vijf jaar, waarvan drie effectief. Hij werd voor tien jaar uit zijn rechten ontzet en zou aan Elke ruim 17.000 euro schadevergoeding moeten betalen. De procureur vroeg donderdag aan het hof van beroep om dat vonnis te bevestigen. Meester Dirk Van Himbeeck wees op de tegenstrijdige verklaringen van de ex-partners en het gebrek aan objectieve bewijzen. Hij pleitte voor de vrijspraak. Het hof beraadt zich over de zaak en velt een arrest op 15 november.

SDK
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio