Huwelijksreportages op metaalpapier

Print
Hoogstraten - Foto de Greef uit Hoogstraten komt met iets nagelnieuws op de ­proppen: huwelijksalbums op zilver metalen bladen en volledig digitaal ontworpen. "Trouwreportages op deze papiersoort zijn uniek in ons land", zegt Joost de Greef.
BR>
"Ik zag de procedure om af te drukken op metaalachtig papier voor het eerst in ­Nederland", vertelt Joost de Greef. "In ­België heb ik het nog nergens gezien. Met deze procedure kunnen we bijzondere overgangen en achtergronden creëren. Zo verwerk ik allerhande persoonlijke elementen van het bruidspaar in de achtergronden. Het is vooral een origineel concept. Niets wordt gedrukt met inkt, hierdoor blijft het jaren mooi en verkleurt het ook niet."

"Na het maken van de foto's voer ik op de computer allerhande correcties uit. De ­creaties worden naar het labo gestuurd. Op basis van proefdrukken maak ik een selectie. Deze worden groot afgedrukt en gaan dan naar een albumfabrikant."

Ervaring

De evolutie in de fotowereld gaat bijzonder snel, Joost de Greef is zich daar terdege van bewust. "Voor ons is het heel belangrijk om alles op de voet te volgen, maar gelukkig is dit altijd al ons werk geweest en kunnen we dus op een pak ­ ervaring terugvallen.

De familie de Greef zit al generaties lang in de fotografie. De grootvader van Joost De Greef hield zich in 1920 al bezig met portretten.

"De portret- en huwelijks­fotografie zijn sindsdien onze specialiteit. Wij hebben in Baarle­-­Hertog 52 jaar een ­fotozaak gehad. Mijn vader startte er zijn zaak in 1954. Nu zijn we gevestigd op de Vrijheid in Hoogstraten en daar voelen we ons prima", besluit Jos de Greef.

André OOMEN
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio