Residentieconcerten baden in romantiek

Print
Turnhout - De Hulshoutse dirigent Herman Engels en het huis­ensemble Voca Lisa presenteren vanaf zondag 21 oktober de twaalfde en laatste reeks van de ­Residentieconcerten in het Paterspand in Turnhout.
BR>
­ De opener van deze stemmige reeks in het gerenoveerde Minderbroederklooster staat volledig in het teken van vocale romantiek. Het koor Deur Tsinghen Blyde uit Geraardsbergen en Voca Lisa zingen a capella. Op vrijdag 23 november staat Adrien Servais, 'de Paganini van de cello', centraal. Herman Engels dirigeert het Orchestre Royal de Chambre de Wallonie. Solisten zijn Didier Poskin (cello) en Joris Verdin (harmonium). Ook het nieuwjaarsconcert op zaterdag 19 januari baadt in de romantiek. Het symfonisch orkest Capella Cracoviensis uit Polen en Henk Lauwers (dwarsfluit en ­bariton) vertolken zeldzaam uitgevoerde werken van grote componisten. Op het slotconcert op zaterdag 8 maart brengen drie koren en het Brussels Chamber Orchestra onder meer de elfde symfonie van Haydn en Missa in C. van Mozart.

De volgende reeks worden reizende concerten door Vlaanderen. "Maar eerst gaan we een waardig punt zetten achter de Residentieconcerten in het Paterspand", belooft Herman Engels.

BaLa
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio