Intercommunale neemt containerparken over

Print
Ravels - De Intercommunale Ontwikkelingsmaatschappij voor de Kempen (IOK) Afvalbeheer neemt op 1 januari 2008 de containerparken van Westerlo en Ravels over. Het containerpark van Westerlo verandert in een afvalpark met diftarretributies.
BR>
Westerlo en Ravels treden in de voetsporen van Mol en heel recentelijk Geel om het beheer van de gemeentelijke containerparken over te dragen aan IOK ­Afvalbeheer. IOK beheert ook al vijftien jaar de containerparken van Meerhout, Beerse, Vosselaar en Merksplas. Dit zijn regionale containerparken waar bewoners van buiten de gemeenten hun afval kwijt kunnen. De containerparken van Westerlo en Ravels blijven ook onder intercommunaal beheer bestemd voor de inwoners van de gemeente.

In Ravels tekent IOK op vraag van het gemeentebestuur enkel voor de exploitatie van het park. Dit park werkte al met retributies. Voor het containerpark van ­Westerlo bepaalt IOK Afval­beheer de retributies, openingsuren en het huishoudelijk reglement. Beide gemeenten plannen ook een toetreding tot het diftarsysteem voor betalende huisvuilophaling.

"Een gemeenschappelijke aanpak biedt voordelen zoals een gezamenlijke afvoer van afvalstromen en ook een permanente vorming en opleiding van parkwachters", duidt IOK-directeur Guy Van Tornout.

WVdB

www.iok.be
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio