Basisschool Het Rietje plant nieuwbouw

Print
Westerlo - De gesubsidieerde Vrije Basisschool Het Rietje heeft ambitieuze bouwplannen. Over enkele jaren kan de school beschikken over een nieuw gebouwencomplex. Omdat alle beetjes helpen organiseert Het Rietje op vrijdag 19 oktober een dwaallichtjestocht die wat geld in het laatje moet brengen.
BR>
Basisschool Het Rietje zit verspreid over twee locaties. De kleuters en de leerlingen van de eerste drie leerjaren hebben hun vaste stek in de Merodedreef, de laatste drie leerjaren in de Boerenkrijglaan. Over enkele jaren zal iedereen samenzitten in een nieuwe school, die wordt gebouwd naast de huidige gebouwen in de Merodedreef.

De hoofdingang komt om veiligheidsredenen in de Verlorenkost. "Een concrete datum voor de verhuizing durf ik nog niet bepalen", vertelt directrice Griet Persoons. "De streefdatum is altijd 2010 geweest, maar omdat de plannen nog wat gewijzigd zijn, gaan we dat wellicht niet halen. We zijn al sinds 1999 bezig met die nieuwe bouwplannen. Sinds juli van dit jaar is er een definitieve goedkeuring."

Een nieuwe school kost natuurlijk handenvol geld. Het Rietje kan daarvoor voor twee derde rekenen op subsidies van de staat, maar een derde moet zelf gefinancierd worden. "Het gaat nog altijd om een aanzienlijk bedrag", stelt Griet ­Persoons.

Wandeling

"Het grootste deel halen we uit de verkoop van de gebouwen in de ­Merodedreef. Die zullen afgebroken worden en plaatsmaken voor bouwgronden. In onze begroting is er voorlopig maar een beperkt budget gereserveerd voor de aanleg van de speelplaats. We proberen daar iets aan te doen door activiteiten te organiseren."

"Een daarvan is de dwaallichtjestocht, een wandeling die de deelnemers van de Merodedreef via het sfeervolle verlichte bos van Het Riet naar de ­Boerenkrijglaan brengt. De leerlingen van het zesde leerjaar zorgen onderweg voor wat sprookjesachtige animo. Na afloop kunnen de deelnemers genieten van de kinder­disco en de standjes met drankjes en hapjes."

Danny BEYENS
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio