Prachtig wonen in Tulpenstraat

Print
Geel - De voormalige woningen van de Geelse Bouwmaatschappij in de Tulpenstraat, Dahliastraat en Waaiberg in Geel zijn allemaal opgenomen in de inventaris van het bouwkundig erfgoed.
BR>
De woningen staan aan de rand van het centrum, maar nog binnen de ring. "Dat is toch prachtig wonen", meent Remi Hannes. "Vlakbij het centrum en toch op de buiten."

Hij wist niet dat de woningen op de inventaris van het bouwkundig erfgoed stonden. "Ze zijn het waard", luidt het. "Het waren de eerste landhuisjes die de Geelse bouwmaatschappij zette", vertelt hij.

"De huisjes werden gebouwd in 1955 en op de prentkaarten uit die tijd staan een foto van de huisjes samen met de Sint-Amandskerk en de kolonie (Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum, red.) als aandenken aan Geel. Dat betekent toch iets", meent de bewoner.

De huizen verkeren volgens Remi in uitstekende staat. "Ze zijn zeer stevig gebouwd, onverwoestbaar." Remi Hannes woont er sinds 1955 en kocht het pand in 1961. "Voor 310.000 Belgische frank. Als je er nu een 0 achterzet, kom je nog niet toe. Een tijd geleden is er één verkocht voor 145.000 euro. Dat was wel gerenoveerd."Remi denkt er niet aan om zijn huis te verkopen.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio