Geel vernietigt vergunning na 13 jaar

Print
Geel - De Raad van State vernietigde recent een bouwvergunning voor het kantoorgebouw op de Rijn naast de Aldi in Geel. De vergunning dateert van 1994 en het gebouw staat er al. De eigenaar moet nu de regularisatie aanvragen.
BR>
Het schepencollege leverde in 1994 een bouwvergunning af voor de bouw van een winkel en carwash op de Rijn in Geel. Een aanpalend eigenaar diende bezwaar in omdat hij niet was aangeschreven bij het openbaar onderzoek. Zoveel jaar later krijgt hij gelijk.

"Het besluit van 29 augustus 1994 van het college van burgemeester en schepen van de stad Geel, waarbij een bouwvergunning wordt verleend voor het oprichten van een winkel en een carwash, wordt vernietigd", luidt het verdict van de Raad van State.

"Eindelijk is er een arrest", reageert schepen van Ruimtelijke Ordening Jos Sannen (CD&V). "De man die bezwaar indiende, woont er al lang niet meer. Blijkbaar zijn er toen procedure­fouten gebeurd."

De uitspraak van de Raad van State moet volgens hem niet tot problemen leiden. "De vergunning is door het besluit van de Raad van State weggevallen, maar nu is er duidelijkheid en kan de eigenaar zich juridisch in orde stellen. De stadsdiensten hebben het dossier al bestudeerd. De man gaat een regularisatie aanvragen." Vooruitlopen op de afhandeling van het dossier kan Sannen niet. "Dat hangt af van de vergunningsaanvraag."

AK
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio