"De verkeershinder verbetert niet snel"

Print
Herentals - Is het elke dag al aanschuiven op het kruispunt van de Herentalse ring met de Geelseweg, dan liep het verkeer er woensdag compleet vast na een ongeval op de E313. Volgens de politie Neteland valt er weinig anders te doen dan de werftermijn met veel geduld uit te zitten.
BR>
Ernstige filevorming in meerdere rijrichtingen behoort tot het dagelijkse automobilistenleed rond het kruispunt van de Herentalse Ringlaan met de Geelseweg. De verkeersellende kende woensdag een absoluut dieptepunt toen duizenden voertuigen na een ongeval de E313 verlieten en via deze werf een alternatieve route zochten.

"We zijn er elke dag mee bezig", zucht commissaris Leo Stuyck van de politiezone Neteland. "Elke schooldag loodsen onze agenten kinderen veilig voorbij de werkzaamheden. Daarnaast kreeg onze wijkagent de bijkomende opdracht om de situatie op de voet te volgen en om bijstand te verzoeken als het in de spits fout loopt. Dan sturen we extra agenten ter plaatse om de knoop te ontwarren."

Illusie

Dat blijkt geen loze opdracht, want om die bijstand is al geregeld verzocht. "De wijkagent schat die situatie erg realistisch in en ook de aannemer heeft onze hulp al gevraagd", stelt commissaris Stuyck. "Maar het is een illusie te denken dat we de verkeershinder kunnen oplossen door er continu een of twee agenten te posteren. Er valt bijzonder weinig aan te doen. We moeten er ons bij neerleggen dat die hinder nog meer dan een jaar gaat aanslepen. Dit gaat niet snel verbeteren"

Hans OTTEN
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio