Jeugdschepen verlaat schepencollege

Print
Lier - CD&V'er Geert Peeters houdt het voor bekeken als schepen in Berlaar. Zijn te drukke job is volgens de schepen onmogelijk te combineren met een politiek mandaat.
BR>
Geert Peeters is sinds begin dit jaar schepen van Financiën, Jeugd en Gezin, Lokale Economie en Communicatie. Hij zal zijn ambt neerleggen op 31 december. Dat maakte hij donderdag bekend aan Gazet van Antwerpen. "Ik ben directeur van rustoord Huize Nazareth in Lier. Ik heb bijna een jaar geprobeerd om beide functies te combineren, maar dat is niet gelukt. Ik had geen privéleven meer en had niet genoeg tijd om de twee dingen echt goed te doen. Ik ben een perfectionist, dus kon ik met die situatie niet leven. Nu maak ik meer tijd om de goede dingen te doen en om de dingen goed te doen", verklaart Peeters filosofisch zijn ontslag.

Peeters is ook niet van plan om na 31 december nog langer gemeenteraadslid te blijven. "Hier stopt mijn politieke loopbaan. Ook als gemeenteraadslid neem ik ontslag", aldus Peeters.

De 42-jarige Geert Peeters is ook al 25 jaar actief als lector in de parochie en hij was in het verleden vormselcatechist. Hij is ook nog werkzaam in het

Davidsfonds.

De Berlaarnaar volgde zijn ouders op in de politiek in 2000. Hij zetelde zes jaar als fractieleider in de gemeenteraad. Bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen haalde hij 441 stemmen en werd hij zo schepen.

Volgens partijgenoot en burgemeester Walter Horemans ligt de bal nu in het kamp van kartelpartner N-VA. "We hebben afspraken met hen gemaakt voor een schepenambt. Zij beslissen nu wie de opvolger wordt", aldus Horemans.

BePr Gazet van Antwerpen, pagina 20, 244 woorden © De Vlijt NV print dit artikel download in RTF (Word), HTML, XML koop bijkomende reproductierechten aan sluit dit artikel

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio