Raadkamer stelt Eddy Wauters buiten vervolging in witwasdossier

Raadkamer stelt Eddy Wauters buiten vervolging in witwasdossier

Raadkamer stelt Eddy Wauters buiten vervolging in witwasdossier

Print
Eddy Wauters, de voorzitter van tweedeklassevoetbalclub FC Antwerp die verdacht werd van lidmaatschap van een criminele organisatie en mededaderschap aan witwassen van misdaadgeld, moet niet voor de correctionele rechtbank verschijnen. Dat heeft de raadkamer van Dendermonde beslist.
Het parket had aanwijzingen dat Wauters, gewezen voorzitter van de toenmalige Kredietbank, bemiddelde in een transactie met misdaadgeld. Uit het onderzoek bleek dat een criminele organisatie illegale gelden verzamelde op een rekening in Luxemburg. Dat geld, een bedrag van 900.000 euro, werd via Denemarken verdeeld naar onder meer Mauritius, Malta en Slovenië.

Een bedrag van 200.000 dollar kwam op de rekening van voetbalclub Antwerp terecht. De financiële instellingen zouden wantrouwig gestaan hebben tegenover de oorsprong van het geld, maar Wauters zou zijn invloed gebruikt hebben om de transactie toch te laten doorgaan. Wauters heeft altijd ontkend dat hij bemiddelde om de 200.000 dollar te verkrijgen.

De spilfiguur in de zaak, Tom D.D., is door de raadkamer wel doorverwezen naar de correctionele rechtbank. De zakenman uit Erpe-Mere werd in mei 2004 aangehouden voor internationale witwaspraktijken, en het was in kader van het onderzoek naar de bestemming van het geld dat de naam van Eddy Wauters opdook. Het parket van Dendermonde heeft nog niet beslist of het in beroep gaat tegen de buitenvervolgingstelling.
MEEST RECENT