Overvallers halen trekker over

Print
Duffel - Twee gewapende en gemaskerde mannen hebben woensdagavond dagbladhandel Chapco in de Merodestraat in Duffel overvallen. Een klant en ook de cafébaas van De Passage liepen de daders nog achterna. Even leek dat bijzonder slecht af te lopen, toen de overvallers een pistool op hen richtten.
BR>
De gewapende overvallers stormden de zaak aan de Merodestraat 5 woensdagavond binnen om iets voor achten. Op dat moment was er één klant aanwezig. "Ze eisten geld en richtten een pistool naar Sigrid, een personeelslid dat in de winkel stond. Ze moest op handen en voeten op de grond gaan zitten. Bij dat manoeuvre kon de klant vluchten om hulp te gaan halen. Daarop zijn de overvallers in paniek geslagen. Ze hebben snel de kassa meegegrist en hebben het op een lopen gezet. Alles is gefilmd, maar de mannen zijn onherkenbaar door hun bivakmutsen", vertelt eigenaar Dirk Suetens van de dagbladhandel.

De gevluchte klant was intussen hulp gaan zoeken in café De Passage, dat naast de dagbladhandel ligt. "Hij kwam in paniek binnen. Op mijn stoel blijven zitten, was geen optie", vertelt cafébaas Olivier.

"We zijn ferm geschrokken"

"Ik heb een metalen staaf gepakt en met z'n tweeën zijn we naar buiten gelopen. De overvallers kwamen net buiten en renden weg. We zijn nog achter hen aan gegaan. Maar plots draaide een van hen zich om en richtte hij een pistool op ons. Hij haalde twee keer de trekker over, maar er kwam geen kogel uit. Was het een neppis-tool of werkte zijn wapen niet? We weten het echt niet. Maar we zijn ferm geschrokken. Aan het einde van de straat zijn we hen kwijtgespeeld. Vermoedelijk zijn de overvallers met een auto gevlucht", doet de cafébaas het verhaal.

Voor dagbladhandelaar Chapco is het al de derde overval op zijn zaak in drie jaar tijd. "We zijn het beu. En het ergste is dat de politie er volgens mij te weinig aan doet. De vorige keer waren de overvallers herkenbaar op de camerabeelden. Ze lieten ook handschoenen vol DNA achter, maar die zijn nog niet eens onderzocht. Ik wacht rustig af tot het weer prijs is", reageert de man cynisch.

Bert PROVOOST

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio