Heraanleg Grote Markt kostte al 150.000 euro

Print
Lier - De studiekosten in verband met de heraanleg van de Grote Markt hebben Lier al bijna 150.000 euro gekost. Dat antwoordde schepen van Openbare Werken Jan Hermans (Lier& Ko) op een vraag van gemeenteraadslid Marcel Taelman (Vlaams Belang).
BR>
Het genoemde bedrag werd aan het studiebureau en de architecten betaald. "Maar je moet rekening houden dat hun aanstelling al in 2001 gebeurde, dat het gaat over een werk dat we op drie miljoen euro ramen en dat in dit bedrag ook het ontwerpen en opvolgen van de proefopstellingen zit", verduidelijkt Hermans.

Volgens Marcel Taelman wordt het nieuwe plan voor de heraanleg van de Grote Markt niet door een meerderheid van de gemeenteraadsleden gedragen. "Is het dan wel verstandig om het aan de adviesraden voor te leggen? En is het niet wenselijk om eerst met een voldragen plan naar de gemeenteraad te komen voor de mening van de bevolking te vragen", vroeg Taelman zich af.

"De eerdere adviezen van de adviesraden leverden heel wat goede tips op. We vragen hen nu om een definitief standpunt, ja of nee, in te nemen", antwoordde schepen Hermans. "Dat we eerst de bevolking bevragen, vind ik logisch", vulde burgemeester Marleen Vanderpoorten (Open Vld) aan. "Als u weet wat de mensen denken, kan u in eer en geweten het definitieve plan goed- of afkeuren."

CVR

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio