Handelaars pleiten voor behoud parkeermeters

Print
Willebroek - De Verenigde Handelaars Willebroek kwamen bij elkaar om het parkeerbeleid door te lichten. Ze willen het parkeertarief behouden op 1 euro per uur en zijn tevreden met 15 minuten gratis parkeren.
BR>
Op de vergadering was ook het schepencollege uitgenodigd. Griet Reyntiens en Guido Kerremans (beiden sp.a) en Fons Moortgat (CD&V/N-VA) waren aanwezig. Op de vergadering bleek dat de handelaars absoluut het betalend parkeren willen behouden. Ze gaan evenwel niet akkoord met de prijsstijging van het parkeertarief van 1 naar 1,5 euro. De discussie over het gratis parkeren werd afgerond met een stemming. Daar pleiten de handelaars voor vijftien minuten gratis parkeren zoals ook het college eerder had voorgesteld. Nu is het tien minuten gratis parkeren. "We vragen wel dat wie een ticket betaalt automatisch die extra vijftien minuten parkeren bijkrijgt. Zo is er geen discriminatie tegenover diegenen die enkel de vijftien minuten gratis nemen", zegt Luc Spiessens van oppositiepartij WillebroeK ANders. Ten slotte vragen de handelaars affiches die ze kunnen ophangen om duidelijk te maken dat klanten door het betalend parkeren niet naar een parkeerplaats moeten zoeken. Dat alles wordt nu in een advies gegoten. Het college wenst voorlopig niet te reageren.

Op de vergadering is ook vermeld dat in het huidige parkeercontract, dat in principe op 1 oktober afliep, staat dat de gemeente gegarandeerd zo'n 100.000 euro per jaar aan het parkeren moet overhouden. Sommigen opperen dat dit de prijsstijging verklaart, die de gemeente wil doorvoeren. De firma Rauwens zou dat anders financieel niet rond kunnen krijgen.

Het college haalde eind september haar voorstel over de nieuwe parkeertarieven van de dagorde, nadat de oppositie tegenstand bood. Het college wilde toen het betalend parkeren afschaffen, zoals raadslid Marc Van Gyseghem (sp.a) had voorgesteld.

Jan BOEY
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio