Roger Vanhoeck schrijft in 'Ademnood'

Print
Puurs - De bekende Puurse jeugdauteur Roger Vanhoeck heeft een nieuw boek uit. Ademnood gaat over over de internationale handel in organen van straatkinderen.
BR>
"Wanhopige westerlingen zijn bereid grof geld te betalen voor een gezond orgaan, dat hun leven kan redden. Al meer dan vijf jaar volg ik deze problematiek op de voet. Mijn conclusie is dat zowel donor als ontvanger in ademnood zitten", verklaart Roger Vanhoeck de titel van zijn boek.

Voor de jeugdauteur is het al het zeventiende boek, nadat hij eerder ook een rist Vlaamse filmpjes en een tiental historische verhalen had geschreven. Schrijven zit hem in het bloed. Veel van zijn leerlingen in het buitengewoon lager onderwijs in Puurs hadden leerproblemen en toonden geen interesse in lezen. "Om hen toch de zin in een boek bij te brengen, begon ik met het schrijven van een vervolgverhaal. Elke dag ging het een stukje verder. De leerlingen mochten zelf suggesties doen. Zo slaagde ik erin hen te boeien en op het einde van het schooljaar had ik een verhaal klaar van wel tweehonderd velletjes", aldus Vanhoeck. "Na veel schrappen en schaven bleef er niet eens de helft van over, maar mijn eersteling Ontvoering in de sneeuw was geboren."

Na twaalf jaar in het onderwijs en 35 jaar bij het OCMW van Puurs kon Vanhoeck eindelijk fulltime schrijver worden. Sindsdien rolt er met de regelmaat van de klok nieuw werk van de persen.

Ademnood is uitgegeven bij de educatieve uitgeverij Abimo uit Sint-Niklaas en is verkrijgbaar bij de betere boekhandel.

PP

users.skynet.be/rogervanhoeck of www.abimo-uitgeverij.com
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio