Vrijetijdspas maakt cultuur voor iedereen toegankelijk

Print
Lier - Mensen met een beperkt budget krijgen vanaf 1 januari de vrijetijdspas Gomor. Daarmee kan je bijna gratis aan culturele activiteiten en vrijetijdsbesteding deelnemen.
BR>
"Cultuur en vrijetijdsbesteding brengen mensen samen en zijn er voor iedereen. Dus ook voor mensen met een laag inkomen of voor bijzondere doelgroepen", benadrukt schepen van Cultuur Sophie D'Hulst (Lier&Ko). "Maar wie niet over voldoende middelen beschikt, kan niet of moeilijk deelnemen. Daarom introduceren we een vrijetijdspas die we Gomor doopten."

Een financiële tegemoetkoming is een eerste stap om het cultuur- en vrijetijdsaanbod meer toegankelijk te maken. Wie een Gomor heeft en bijvoorbeeld een voorstelling in cultuurcentrum De Mol wil bijwonen, betaalt vanaf 1 januari slechts twintig procent van de kostprijs.

De vrijetijdspas is strikt persoonlijk en enkel geldig voor inwoners van Lier en Koningshooikt die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming in het stelsel van de ziekte- en invaliditeitsverzekering, voor inwoners die een hoge schuldenlast hebben en hiervoor in begeleiding zijn bij het OCMW en voor inwoners die een collectieve schuldenregeling volgen. Zo'n vrijetijdspas aanvragen is zeer eenvoudig. Je ziekenfonds geeft je het benodigde attest. Dit attest breng je binnen bij de stedelijke welzijnsdienst aan de Kluizestraat 39 en je wandelt buiten met je Gomor op zak. Cliënten van het OCMW kunnen bij hun begeleider terecht. Inwoners die een collectieve schuldbemiddeling volgen, vragen het attest bij hun schuldbemiddelaar.

CVR

03-488.40.07, welzijn@lier.be

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio