Tivolidomein stelt schutkring in tegen pseudovogelpest

Print
Mechelen - In een straal van vijfhonderd meter rond de kinderboerderij op domein Tivoli is een schutkring ingesteld omdat er een geval van pseudovogelpest is vastgesteld. Domeinbeheerder Sonia Nauwelaerts benadrukt dat er geen reden tot paniek is, want het virus is niet besmettelijk voor de mens.
BR>
"De pseudovogelpest heeft helemaal niets te maken met de vogelgriep", zegt Sonia Nauwelaerts. "Bij duiven komt dit virus wel vaker voor. De ziekte is het park binnengebracht via wilde duiven. Nadat we drie kadavers vonden en ook een van onze duiven stierf, brachten we het Federaal Voedselagentschap (FAVV) op de hoogte. Woensdag kregen we de diagnose te horen."

Ontsmettingsbaden en matten werden geïnstalleerd en een schutkring werd ingesteld. "Donderdag werden ook alle omwonenden gebriefd over te nemen maatregelen. Er wordt ook een inventaris gemaakt van het pluimvee en grote borden informeren voorbijgangers en bezoekers. De schutkring is zestig dagen van kracht. Momenteel zijn er geen dieren meer die ziektesymptomen vertonen. Van zodra die eerste slachtoffers werden gevonden, hebben we al onze duiven en het pluimvee laten vaccineren. Het park en de kinderboerderij blijven gewoon open. Alleen de duiven en het pluimvee zijn afgeschermd van het publiek om verdere besmetting te voorkomen. Via kleding en schoeisel kan het virus op andere vogels worden overgebracht", besluit de domeinbeheerder.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio