Familie bekogelt en slaat politie bij achtervolging

Print
Antwerpen - De Antwerpse politie achtervolgde woensdagavond een minderjarige die ontsnapt was uit een gesloten jeugdinstelling in Mol. Daarbij bekogelden én sloegen familie en vrienden van de kerel de politiemannen. Hij werd uiteindelijk geklist. Ook zijn vader en broer werden opgepakt.
BR>
De Antwerpse politie organiseerde woensdag weer een actie Hermes tegen diefstallen met geweld en/of gewapenderhand. Daarbij werd rond 18.30u een minderjarige achtervolgd. Hij was niet alleen herkend als een veelpleger, maar werd bovendien gezocht omdat hij eerder ontsnapte uit de gesloten jeugdinstelling in Mol. Na een lange achtervolging - door tuinen én over daken - kon hij in de Kwekerijstraat worden gearresteerd, mét dank aan de politiehelikopter.

Tijdens de zoektocht naar de verdachte kwam het op het Groeningerplein en in de Kwekerijstraat tot schermutselingen met een grote groep omstanders. De agenten en hun voertuigen werden bekogeld met stenen en volle drankblikjes. Drie combi's raakten licht beschadigd, net zoals een ziekenwagen. Een politie-inspecteur werd in de rug aangevallen en incasseerde slagen en trappen op de onderrug. Hij werd verzorgd in het Stuivenbergziekenhuis en is acht dagen werkonbekwaam.

Ook de verdachte van de slagen en verwondingen aan de politieman werd gearresteerd. Het ging om de 48-jarige vader van de ontsnapte kerel. Liep eveneens tegen de lamp: een van de aanstokers van de rellen. Hij bleek de broer van de achtervolgde jongeman te zijn. Bovendien werd hij nog gezocht in het kader van een gerechtelijk dossier. Ook hij werd in de boeien geslagen en afgevoerd. De cel Diversiteit kon uiteindelijk ter plaatse de gemoederen bedaren.

Bij de gewone Hermes-actie werden in totaal 20 personen en 35 voertuigen gecontroleerd. Daarbij werden ook negen verkeersinbreuken vastgesteld en moest de politie bijstand leveren aan een ziekenwagen die een agressieve patiënt vervoerde.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio