Gemeente leent miljoen

Print
Lint - Voor de financiering van vier investeringen moet de gemeente 908.930 euro lenen. Dit bedrag wordt grotendeels opgesoupeerd door de werken aan de Ijzerenwegstraat, goed voor 775.000 euro.
BR>
De rest gaat naar onderhoud van de openbare wegen en voor aankoop van meubelen, informaticamateriaal, en een lichte vrachtwagen.

Over deze laatste investering viel Hans Vandenbulcke (Vlaams Belang) tijdens de jongste gemeenteraad: volgens hem kan je niet lenen op tien jaar voor een lichte vrachtwagen die op vijf jaar afgeschreven wordt. De burgemeester schortte de gemeenteraad op, zodat de ontvanger erbijgehaald kon worden. Na een goed kwartier verscheen niet de ontvanger ten tonele, maar wel het boek "Handleiding bij het opstellen van de gemeentebegroting". Gelukkig bood die uitsluitsel, zodat het agendapunt toch unaniem goedgekeurd kon worden.

Verder ging de gemeenteraad akkoord met een glasvezelverbinding in het gemeentehuis naar internet, geraamd op 20.000 euro. Zo kan het internet- en onderling verkeer van alle diensten efficiënt, snel en flexibel verlopen en is het gemeentehuis klaar voor toekomstige mogelijkheden zoals het doorsturen van bewakingscamerabeelden, VoIP (Voice over IP), en streaming.

KrSp
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio