Abonnement opzeggen kost 60 euro

Print
Antwerpen - Mensen die hun abonnement bij de Antwerpse kabelmaatschappij Integan opzeggen, moeten sinds juni van dit jaar een vergoeding van 62,70 euro betalen voor gemaakte onkosten. "Ongeoorloofd", vindt gemeenteraadslid Ann Coolsaet (Open Vld).
BR>
Ann Coolsaet wil dat de maatregel onder de loep wordt genomen door de juridische dienst van de stad Antwerpen. "Ik betwijfel of deze maatregel wettelijk is. Openbare diensten kunnen eenzijdig aanpassingen doorvoeren, maar ik betwijfel of dat in het geval van een intercommunale zoals Integan ook het geval is. Zij leveren, net zoals Telenet en Belgacom, een commercieel product."

Verder heeft het gemeenteraadslid bedenkingen bij de nieuwe maatregel. "Mensen sluiten een overeenkomst af met Integan in de veronderstelling dat ze maandelijks kunnen opzeggen. Buiten hun wil om besluit het bedrijf nu dat daarvoor ruim 62 euro wordt aangerekend."

De directeur van Integan, Jan Claes, zegt dat de maatregel een logisch gevolg is van het "shoppinggedrag van een aantal klanten". "Mensen zeggen hun abonnement op, proberen het ergens anders en komen vervolgens weer terug naar ons. Dat kost ons telkens geld."

Claes zegt dat er gekozen is tussen jaarcontracten zoals Telenet en Belgacom die hebben, of het maandelijkse opzegbare contract behouden. "Wij hebben voor het laatste gekozen omdat dat klantvriendelijker is. Vandaar ook de vergoeding."

Patrick VAN DE PERRE
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio