R11 vanaf volgend jaar aan de beurt

Print
Wommelgem - Rond de heraanleg van de kruispunten op de R11 (Autolei) met de De Robianostraat en Herentalsebaan, was er het voorbije jaar heel wat te doen.
BR>
Normaal wordt het eerste kruispunt volgend jaar aangepast en in 2009 het kruispunt met de Herentalsebaan. Andere zwarte punten zijn de aansluiting van de Van Tichelenlei op de R11 en het rond punt in Wommelgem. "Over de Van Tichelenlei hebben we al een akkoord", zegt de Wommelgemse schepen van openbare werken, Willy Borré (Open Vld). "Sinds daar, komende van Wijnegem een afslagstrook werd aangelegd en het verboden is om vanuit de Van Tichelenlei links af te slaan richting Mortsel, is het aantal ongevallen al gedaald. Volgend jaar komt er een heraanleg van dat kruispunt met verkeersgeleiders, waardoor het quasi onmogelijk zal zijn om daar nog links af te slaan." Op een aanpassing van het rond punt, is het allicht nog langer wachten. "De bruggen moeten in ieder geval vernieuwd worden. De optie om de Krijgsbaan daar gewoon rechtdoor te trekken onder de autosnelweg, met twee kruispunten aan de op- en afritten, blijkt niet haalbaar. Ondermeer de fietstunnel zou dan in de weg zitten. Waarschijnlijk zullen er dus gewoon bijkomende verkeerslichten geplaatst worden aan de op- en afritten." Cijfers over het aantal verkeersslachtoffers de laatste jaren, kon de politiezone Minos (Boechout, Mortsel, Borsbeek, Wijnegem en Wommelgem) gisteren niet geven.

"Wat ik wel kan zeggen, is dat het kruispunt met de Van Tichelenlei voor ons geen zwart punt meer is", zegt woordvoerder Johan Wonnink. "Het rond punt is dat uiteraard wel, omdat daar zo veel verkeer is. Rekening houdende met de verkeersdrukte, gebeuren daar weinig aanrijdingen. Voor zwakke weggebruikers, vooral fietsers, is het wel oppassen. Vooral aan de op- en afritten zijn die wel vaker het slachtoffer van het autoverkeer."
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio