Nederlands Jeugd Strijk Orkest speelt Grieg

Print
Schilde - De vzw Jeugd en Muziek organiseert zaterdag een concert van het Nederlands Jeugd Strijk Orkest (NJSO) in de Kerk van Schilde-Bergen. Dit optreden is onderdeel van de jaarlijkse NJSO-tournee door Vlaanderen.
BR>
In Schilde-Bergen zullen de muzikanten onder meer werken van Mozart, Devreese en Grieg ten gehore brengen.

Als solisten treden op: Aram Van Ballaert, de meest avontuurlijke klassieke gitarist van België, en de in Vlaanderen wonende Argentijn en meesterbandoneonist Alfredo Marcucci.

Ruim twintig jaar geleden werd het NJSO opgericht om jong talent een kans te geven. Zo kunnen jonge strijkers met andere leeftijdgenoten de kunst van het ensemblespel onder de knie krijgen. In eigen land waren er vele succesvolle concerten. De televisie-uitzending van de AVRO enige jaren geleden met de wereldberoemde cellist en dirigent Mstislav Rostropovich maakte eveneens veel indruk. Daarnaast begeleidde het NJSO een aantal harpisten tijdens de finale van het Nationaal Harpconcours en werd er in Vlaanderen vorig jaar op een meisjesinternaat in Gent gespeeld. Deze educatieve concerten vullen meer en meer het jaarprogramma. De leiding berust bij dirigent Robert Kieft.

WJ
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio