60 scholieren op de bon

Print
Brecht - Een zestigtal fietsers die vanuit Sint-Lenaarts (Brecht) naar hun scholen in Hoogstraten reden, hebben vorige week een proces-verbaal gekregen. De scholieren reden op de rijbaan ter hoogte van de werkzaamheden op de Sint-Lenaartseweg.
BR>
Omwille van de onberijdbaarheid van het fietspad besloten de fietsende studenten vorige week donderdag om in groep de rijbaan op te rijden ondanks de aanwezigheid van politiemensen. De agenten plukten een hele groep fietsende jongeren van de rijweg en stelden processen-verbaal op.

"Dat vind ik er over", reageert Peter Aerts, vader van een van de leerlingen. "Het was mistig en het fietspad was helemaal niet berijdbaar. Ik kan de politie volgen. De wet moet gerespecteerd worden, maar het fietspad was niet berijdbaar. "

Volgens de politie is er voor de fietsers een verharde uitwijkmogelijkheid aangelegd. Slachtoffer Sven weet niets over die verharde strook. "Op het fietspad liggen stukken glas en zand, en staan her en der verkeersborden. Daar kan je gewoon niet overheen rijden."

"In onze straat zijn wel zes jongeren die een verkeersles aan hun broek hebben", vervolgt vader Peter Aerts.

Platte banden

"De platte banden waren de voorbije weken trouwens niet te tellen. In plaats van te verbaliseren zouden ze beter de fietsers begeleiden om de werkzaamheden te passeren."

De betreffende leerlingen werden, volgens de politie, duidelijk gewaarschuwd. "Onze mensen maakten de fietsers vijf tot zes keer duidelijk dat ze niet op de rijbaan mochten rijden", vertelt zonechef Marc Snels van de politiezone Noorderkempen.

"De leerlingen negeerden ook verkeerslichten. In de scholen hebben we ook een bericht verspreid om de fietsende leerlingen te waarschuwen."

Het verkeer dat vanuit Loenhout en Sint-Lenaarts de omleiding naar Hoogstraten volgt, heeft er overigens met de start van de verschillende werkzaamheden een moeilijkheid bij. Naast de werkzaamheden aan de Loenhoutseweg wordt immers ook al gewerkt op de Sint-Lenaartseweg. Tot het einde van het jaar wordt hier een rotonde ter hoogte van de Houtelweg aangelegd.

Begin deze week zorgden de werkzaamheden al voor chaos. Dat had volgens schepen van Openbare Werken Jos Martens (KVB) ook te maken met het feit dat een personeelslid van de stad Hoogstraten wegviel. Daardoor waren niet alle werkzaamheden doorgegeven. Een flink aantal mensen reed zich gewoon vast in de omlegging. Blijkbaar klopte de signalisatie niet. "De bewegwijzering is in allerijl aangepast, zodat de weggebruikers zich nu niet meer vastrijden", besluit de schepen.

André OOMEN
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio