Fietsers krijgen trekkershut

Print
Dendermonde - Het stadsbestuur van Dendermonde ziet wel wat in het trekkershuttenproject van Toerisme Oost-Vlaanderen. Het plan is om in de buurt van het gerestaureerde Saske en de toekomstige jachthaven aan de Oude Dender twee trekkershutten voor fietsers te plaatsen.
BR>
"Er zijn heel wat mensen die lange fietstochten maken", zegt burgemeester Piet Buyse (CD&V). "De Dender ligt blijkbaar op de route naar Santiago de Compostela. We krijgen dan ook regelmatig de vraag naar eenvoudige overnachtingsmogelijkheden. Hoewel we in Dendermonde wel een viertal bed&breakfasts hebben, is dat voor de trekkers vaak een te duur alternatief. Omdat we hier geen campings hebben, zouden de trekkershutten een goede oplossing bieden."

In de omgeving van het Saske moeten twee houten huisjes van elk zo'n 15m² komen. Het is de bedoeling om in de regio Scheldeland op verschillende plaatsen dergelijke huisjes te realiseren. "Zowel in Geraardsbergen als in Zele zijn er al dergelijke hutten, maar die staan op een camping", zegt Buyse. "Dat is dus een heel ander verhaal. Dendermonde zou de eerste plaats zijn waar ze los van een camping komen. Er wordt nu nog een plaats gezocht waar er ook een paar hutten kunnen komen langs de Schelde tussen Dendermonde en Antwerpen."

Reserveren

De huisjes zullen ingericht worden met vier bedden, een tafeltje, stoelen en een zeer eenvoudig kookhoekje. De prijs zou rond de 32 euro per hut en per nacht bedragen. Om te voorkomen dat mensen er permanent zouden intrekken, kan een hut maximaal drie nachten op rij door dezelfde mensen gehuurd worden. De trekkershut moet ook op voorhand gereserveerd worden. "Hoe dit alles gerealiseerd moet worden, dokteren we nog uit", aldus de burgervader. "Als de jachthaven hier zal zijn, kunnen de trekkers eventueel van dat sanitair blok gebruik maken en eventueel kunnen ze dan ook nog last minute een reservatie doen bij de permanentie, maar dat is nog toekomstmuziek."

De stad wil zich door mee in dit project te stappen nog meer promoten als 'stad aan het water'. Voor de realisatie ervan willen de initiatiefnemers een beroep doen op Europese subsidies.

Raf MOORTGAT
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio