Reinaertgalerij rekent op zon

Print
Sint-Niklaas - De raad van bestuur van de Reinaertgalerij in het centrum van Sint-Niklaas zet het licht op groen voor een studie naar de installatie van zonnepanelen op het dak van het winkelcomplex. "Met een totale oppervlakte van 4.000 m² kan ons dat wellicht meer energie opleveren dan we nodig hebben", zegt woordvoerder Marc Spinnael.
BR>
De Reinaertgalerij maakt een verbinding tussen de Grote Markt en de Stationsstraat. "We zijn gestart met een studie die de mogelijkheden zal onderzoeken om zonnepanelen op het dak van onze galerij te plaatsen. Met een totale oppervlakte van 4.000m² in het centrum van de stad is dat naar alle waarschijnlijkheid uiterst geschikt voor dergelijke constructie", maakt Spinnael zich sterk.

De handelaars zien de zonnepanelen om meer dan een reden zitten. Als de installatie effectief werkt, voorziet die hen van goedkope energie. Dat kan de kosten voor de uitbating van een zaak in de galerij aanzienlijk drukken. "Op die manier kunnen we wellicht makkelijker nieuwe investeerders aantrekken", zegt Spinnael.

Bovendien bezorgt het gebruik van dit soort groene stroom de Reinaertgalerij in deze tijden van opwarming van de planeet een milieuvriendelijk imago. Het gaat om een gigantisch project dat ongetwijfeld ruime weerklank zal krijgen.

De ambitie rijkt echter verder. "We beschikken hier over een uitzonderlijk grote dakoppervlakte. Dat maakt het wellicht zelfs mogelijk om de stroom die we over hebben te verkopen", komt de koopman in Spinnael naar boven.

Wanneer de zonnepanelen er effectief komen, staat nog niet vast. "Veel hangt af van de mate waarin we subsidies kunnen krijgen. Eerste verkennende gesprekken met een leverancier van deze panelen zetten ons er in elk geval toe aan ons project voort te zetten", aldus nog Spinnael.

Koen DEWANCKEL

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio