Volgend seizoen voetbal met Kerstmis?

Volgend seizoen voetbal met Kerstmis?

Volgend seizoen voetbal met Kerstmis?

Print
Zeker kerstvoetbal In de rand van de hele competitiehervorming bereikten de voorzitters van eerste klasse een principieel akkoord om vanaf volgend seizoen in de eindejaarsperiode te voetballen. De huidige winterstop wordt dan ingeruild voor voetbal met Kerst en Nieuwjaar.
BR>
“De ervaring in het buitenland leert ons dat dit een waar succes kan zijn”, zegt Profligavoorzitter De Witte. “Bovendien is dit ook interessant voor de tv-zenders."

STVV-voorzitter Roland Duchâtelet is best te vinden voor kerstvoetbal. “De mensen hebben veel tijd in die periode. Het is dan immers vakantie. Bovendien moet het toch heerlijk zijn om tussen al die familiefeesten door eens even naar een voetbalmatch te kunnen gaan kijken. Ik ben dus een absolute voorstander. Dat de spelers minder gelukkig zullen zijn? De supporters betalen om naar hen te komen kijken, de spelers hebben hier niets in te koeken. De competitiehervorming? Ik sta open voor alles, alleen moet men eerst alles grondig onderzoeken vooraleer men een beslissing neemt.”

Willy Reynders, TD van RC Genk, is niet meteen gewonnen voor kerstvoetbal. “Het is niet zo omdat iets in andere landen aanslaat, dat het bij ons ook sowieso een succes wordt”, aldus Reynders.

“Ik ben dus niet gelukkig met deze beslissing. De winterstop was al erg kort, omdat er midden januari voor de beker gevoetbald wordt. Het is in de gegeven omstandigheden al moeilijk om de spelers een weekje vrij te geven of om een stage te organiseren. Bovendien is Kerstmis voor sommige jongens uit het buitenland héél belangrijk, zij kunnen dat familiefeest dan niet met in eigen kring vieren. De hervorming? Ik moet het eerst allemaal nog eens goed bekijken.”
MEEST RECENT