Genk-coaches Broos en Martens gewond na zware val van fiets

Print
Hugo Broos, Guy Martens en Peter Kaes geraakten gisteren gewond tijdens een fietstochtje. Toen ze door het centrum van As reden, zwierde de passagier van een geparkeerde wagen zijn deur open. De drie vlogen er pal op en moesten met de ziekenwagen naar het ZOL in Genk gevoerd worden. RC Genk-coach Broos kreeg hechtingen in het hoofd, keeperstrainer Martens brak de rechterbovenarm, teammanager Kaes kwam er met enkele schaafwonden vanaf.
BR>
Keeperstrainer Guy Martens geeft tekst en uitleg. “We waren eerst van plan om in het bos te gaan fietsen, maar omdat de bospaden er glibberig bij liggen, besloten we op de weg te blijven. Voor de veiligheid. Maar dat draaide verkeerd uit. In het centrum van As zwaaide plots iemand de deur van zijn wagen op. Ik knalde er pal op, Hugo Broos vloog over me en Peter Kaes viel. Het ging er lichtjes bergaf, we reden zeker 27 of 28 km per uur. Omdat er rechts van me een wagen reed, kon ik ook niet uitwijken. Ik heb een open armbreuk opgelopen, de knook steekt er helemaal uit. Hugo heeft enkele hechtingen aan het hoofd en Peter kwam er met schaafwonden vanaf. Over een kwartiertje word ik geopereerd (gisterenavond, nvdr). De pijn is niet te harden, ik wist niet dat ze zo erg kon zijn. Tot nu toe heb ik alleen mijn elleboog een keertje gebroken, maar dit is veel erger.”

Dat bleek. “In afwachting van de ambulance viel Guy Martens zelfs flauw van de pijn”, zegt Peter Kaes. “We vreesden toen even voor het ergste.”

“Dit had inderdaad veel erger kunnen zijn”, aldus Broos. “Zelf heb ik ook nog geluk bij een ongeluk gehad. Want ik ben over Guy en de deur op m’n schouder terechtgekomen en die heeft de slag opgevangen.”

Pin

Gilbert Roex, keeperstrainer van de Genkse jeugd en beloften, zal vanaf vandaag even inspringen voor de onfortuinlijke Martens. Broos wordt wel weer op de training verwacht en zal zaterdag in Moeskroen dus ook op de bank zitten.

Guy Martens: “Ik hoop dat ik ook maar een weekje buiten strijd ben. Dokter Jan Truyen heeft gezegd dat hij me niet in het gips zal leggen, maar een pin in de arm zal stoppen. Precies daarom zal ik hem veel moeten bewegen. En bovendien: (grimast) ik moet niet vallen op training, hé, de keepers wel.”

Een van zijn doelmannen zag het ongeluk trouwens gebeuren. “Logan Bailly reed toevallig iets achter ons en was getuige van het accident.”
MEEST RECENT