Oostende blijft worstelen met zinloos geweld

Print
Een vijftienjarige scholier werd deze week in Oostende zomaar afgetuigd door een achttienjarige jongen. Het is het zoveelste geval van zinloos geweld in de badstad in ruim een jaar tijd.
Het laatste slachtoffer van zinloos geweld in Oostende kan zijn verhaal nog navertellen. De vijftienjarige scholier Dennis zat afgelopen dinsdag in een bushokje te wachten toen een oudere jongen hem een sigaret vroeg. Toen Dennis aangaf dat hij niet rookte, kreeg hij een harde klap. En daarna nog veel meer.

Het incident volgt amper acht maanden op de fatale dood van Bart Bonroy. De achttienjarige Bredenaar werd na het uitgaan in Oostende doodgestoken omdat hij een andere jongen een sigaret weigerde. Amper een maand later deed zich een tweede vechtpartij met dodelijke afloop voor. Een illegaal werd doodgeslagen door een buitenwipper nadat hij uit was geweest.

Wat is er aan de hand in Oostende? Niets meer of minder dan in andere centrumsteden, zeggen korpschef Philip Caestecker, eerste schepen Hilde Veulemans (CD&V), gemeenteraadslid en parlementslid Wouter De Vriendt (Groen!) en coördinator uitgaansbeleid Steve Bauwens. Caestecker: "Statistisch gezien komt dit soort zaken niet veel meer voor dan vroeger, alleen is er nu meer aandacht voor."

.

Nu in het nieuws