Marco Fu schakelt John Higgins uit

Print
Wereldkampioen John Higgins zal de Grand Prix snooker dit jaar niet winnen. De 32-jarige Schot, nummer een van de wereld, werd donderdag in Aberdeen met 5-4 uitgeschakeld door de 29-jarige Marco Fu uit Hongkong.
Higgins won de Grand Prix drie keer: in 1994, 1999 en 2005. Fu speelde in 1998, zijn debuutjaar bij de profs, de finale van de Grand Prix. Dat is nog steeds zijn beste prestatie in een rankingtoernooi. In de kwartfinales neemt de "Fu Fighter" het op tegen een andere Aziaat. De 23-jarige Chinees Liu Song verraste immers met 5-3 winst tegen Stephen Maguire en bezorgde de Schotten zo wel een erg slechte dag. Maguire, nummer tien van de wereld, was na de uitschakeling van Higgins de laatste Schot in het toernooi.

Liu, 72e op de wereldranking, levert in Aberdeen de beste prestatie van zijn carrière. Het is pas de vierde keer dat hij op de hoofdtabel van een rankingtoernooi staat. De vorige drie keer ging hij er telkens in de eerste ronde uit. In 2004 was hij de eerste Chinees in de geschiedenis die zich voor de eindfase van een rankingtoernooi kon plaatsen. In het Welsh Open verloor hij toen in de eerste ronde van... Marco Fu.

Ook Peter Ebdon plaatste zich donderdagavond bij de laatste acht. Hij versloeg Barry Hawkins met 5-2 en komt nu tegenover Shaun Murphy te staan. Joe Perry wacht na een 5-3 zege tegen Allister Carter een duel met Gerard Greene. De vierde kwartfinale gaat tussen Ronnie O'Sullivan en Joe Swail.

.

Nu in het nieuws