Belastingbrief niet meer zelf invullen

Belastingbrief niet meer zelf invullen

Belastingbrief niet meer zelf invullen

Print
Binnenkort moet de Belg niet langer zelf zijn belastingbrief invullen, maar krijgt hij van de belastingadministratie een zogenaamd belastingvoorstel. Dat is een vooraf ingevulde belastingbrief, plus overschrijvingsformulier. Dat hebben de oranjeblauwe partijen beslist.
De invoeringsdatum staat nog niet vast, maar men wil er zo snel mogelijk mee beginnen, mogelijk al volgend aanslagjaar. Dat moet in principe snel kunnen omdat het enkel zal gelden voor gepensioneerden en loontrekkenden. Van hen kent de fiscus soms beter dan zijzelf hun fiscale gegevens.

De maatregel is een onderdeel van het hoofdstuk "Klantvriendelijke overheid" uit het regeerakkoord dat de oranjeblauwe partijen momenteel onderhandelen.

Een andere blikvanger is een nieuw agentschap dat de strijd tegen de fiscale en de sociale fraude gaat coördineren en toeziet op een gelijke toepassing van de sociale en fiscale wetgeving in het hele land. Is dat laatste inderdaad het geval, dan zijn er ook minder redenen om de regionalisering van sectoren zoals bijvoorbeeld gezondheidszorgen te vragen.
In dat agentschap werken mensen uit de verschillende ministeries en het wordt aangestuurd door een speciaal ministercomité.
Nu in het nieuws