Stormloop op party voor single moslims

Stormloop op party voor single moslims

Stormloop op party voor single moslims

Print
Een vrijgezellenparty voor moslims op zoek naar een moslima en/of vice versa? Moet kunnen, vinden ze in Nederland. Daarom vindt vanavond nabij Utrecht het eerste Islamic Single Event plaats. “Het loopt storm”, zegt organisator Rachid el Hajoui.
BR> “Ook bij ons zou dat geen slecht plan zijn”, zegt Hassan Amaghlaou, voorzitter van de Limburgse Integratieraad.

Rachid el Hajoui noemt het nog nét niet het toppunt van integratie, maar het Islamic Single Event draagt er volgens de Tilburger van Marokkaanse afkomst wel aan bij. De kaarten voor de ontmoetingsavond, met een hapje, drankje en muziek, zijn zo goed als uitverkocht.

“Het loopt storm. Voornamelijk hoogopgeleiden hebben zich aangemeld”, zegt Rachid, die al drie jaar op het plan broedt. “Er zijn steeds meer singles. Die willen wel een moslimpartner maar komen er maar geen tegen. Simpelweg omdat je hier niet zo veel moslims hebt als in Marokko of Turkije.”

“Bovendien stellen mannen en vrouwen alsmaar hogere eisen aan hun toekomstige. Vrouwen geven de voorkeur aan een man die is afgestudeerd en een goede baan heeft. Mannen willen een goed geïntegreerde vrouw. En beiden willen een partner die Nederlands spreekt. Als er kinderen komen, is dat het best.”

Niet-moslims zijn niet welkom op de singlesparty. “Als je allebei moslim bent hoef je je niet af te vragen of er varkensvlees in huis komt. Dat is er niet bij voor moslims. En het staat vast in welk geloof je de kinderen opvoedt. Vroeger ging het hier tussen katholieken en protestanten toch precies zo?”

Iederen welkom

Vrijgezellenparty’s voor moslims: in Vlaanderen bestaan ze even lang als er moslims zijn. “We hebben die goede gewoonte van de Belgen overgenomen”, knipoogt Hassan Amaghlaou. “Maar ze zijn niet beperkt tot moslims alleen. Iedereen is er welkom. Jonge Marokkanen of Turken moeten geen feestjes die tot één religie zijn beperkt. Die willen feestjes waar ze andere jonge mensen kunnen leren kennen.”

Maar dat er ook vele singles zijn bij moslims die moeite hebben om een partner te vinden, is geen geheim. “De datingsites voor moslims op het internet hebben veel succes. Dat is eigen aan de moderne maatschappij. Maar ze zijn lang niet zo populair als onze ouwe getrouwe Marokkaanse feesten.”
MEEST RECENT