Sint-Niklaas wil Heirmanklok niet

Print
Sint-Niklaas - "Het stadsbestuur van Sint-Niklaas besliste maanden geleden geen interesse te hebben voor de Heirmanklok. We lieten dat ook schriftelijk weten aan Sven Heirman", zegt Freddy Willockx (sp.a).
BR>
"We kunnen er ook niet aan doen als de familieleden onderling niet goed communiceren", reageert burgemeester Willockx op de uitlatingen van Eddy Heirman in Gazet van Antwerpen van woensdag. Volgens Heirman dringt de tijd omdat in december het contract voor de huur van de astronomische klok door het Boudewijnpark in Brugge afloopt. De familie wil de klok voor 3.800 euro per maand verhuren. "Het enige wat we willen doen, is een onderkomen helpen zoeken indien de familie de installatie in eigendom houdt en zelf uitbaat. De Siniscoop is een mogelijkheid", zegt Willockx.

Moerbeke

Waarom de klok niet naar Moerbeke verhuizen? Daar staat het geboortehuis van grootvader Theofiel Heirman in de Opperstraat. Daar werd de klok ook gemaakt. Burgemeester Filip Marin (Open Vld) is het idee genegen. "Ik heb zelfs al gesprekken gevoerd met Eddy Heirman. We zijn onlangs de klok gaan bekijken." Marin zegt dat het nog om een privé-initiatief gaat. "De zaak is nog niet voorgelegd aan het college." In zijn wildste dromen ziet Marin de klok schitteren in het oude stationsgebouw.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio