Acteurs en muzikanten inspireren elkaar

Print
Mechelen - Het Mechelse theatercollectief Abattoir Fermé en het Antwerpse cultcombo Capsule staan met hun duoproductie Hard-boiled vandaag woensdag in de Dijlestad meteen voor een uitverkochte zaal. Maar de komende dagen kan u in kunstencentrum nOna wel nog terecht voor deze 'potpourri van beelden en muziek'.
BR>
De bezielers van Abattoir Fermé en Capsule ontmoetten elkaar via via. Omdat de ene graag met theatermakers wilde samenwerken en de andere muzikanten zocht, ging de bal aan het rollen. Na weken brainstormen, kijkt Capsule- muzikante Saar Van de Leest tevreden terug op deze creatieve bijeenkomsten. "We begonnen onze favoriete muziek en films uit te wisselen. Zo zochten en vonden we gemeenschappelijke punten. Wij leverden de muziek, Abattoir de beelden en actrices. Resultaat: een potpourri van klanken, visuele prikkels en vrouwen", zegt Saar Van de Leest.

Een van de drie actrices die deze week mee op de planken staat, is Tine Van den Wyngaert. De in Duffel wonende toneelspeelster vindt Hard-boiled alvast de moeite waard. "Samenwerken met de Capsule-muzikanten is een plezante en leerrijke ervaring. Iedereen inspireert elkaar", aldus Tine.

Droomwereld

Toch vindt de actrice de voorstelling op sommige vlakken 'typisch Abattoir'. "Hard Boiled is misschien wel de minst zware productie van Abattoir Fermé. Toch komen tijdens de voorstelling heel wat thema's en ideeën uit vorige stukken terug. Alleen stellen we deze minder hard voor. Het open verhaal toont hoe drie meisjes in een totaal ander universum belanden. Zonder een woord te zeggen, nemen ze toeschouwers in hun droomwereld mee. De beelden en muziek spreken voor zich", besluit Tine van den Wyngaert.

Sofie MERCKX

015-20.37.80
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio