"Snelle oplossing voor Heirmanklok is nodig"

Print
Sint-Niklaas - Eddy Heirman, de eigenaar van het beroemde astronomische uurwerk de Heirmanklok, roept het Sint-Niklase stadsbestuur op tot een ernstig gesprek over de toekomst van de klok. Eind dit jaar moet de Heirmanklok verhuizen omdat het huurcontract met het Boudewijn Seapark in Brugge afloopt.
BR>
De Heirmanklok bevindt zich sinds 1978 in het Boudewijn Seapark in Brugge. Daarvoor was het astronomische uurwerk van de hand van de gereputeerde horlogemaker en kunstschilder Edgard Heirman decennialang een van dé toeristische attractiepolen van Sint-Niklaas geweest. De laatste drie jaar is de toekomst van de Heirmanklok echter onduidelijk. Het huurcontract met het Boudewijn Seapark loopt af eind december en er is nog geen oplossing. "Het Seapark is door de nieuwe beheerders helemaal anders ingericht", vertelt Eddy Heirman. "De klok staat er niet meer op zijn plaats. Al drie jaar lang stuur ik brieven naar alle mogelijke instanties en steden in Vlaanderen, maar niemand lijkt te beseffen hoe waardevol de klok is."

De droom van Eddy Heirman blijft een verhuizing van de Heirmanklok naar Sint-Niklaas. "Dat zou de beste oplossing zijn", zegt Heirman. "Maar er is nog nooit echt onderhandeld. Ik verneem via de pers dat de stad de voorwaarden te duur vindt, maar er is zelfs nog nooit gesproken. Als de stad vindt dat de prijs te hoog ligt, kan er toch onderhandeld worden? Nu hoor ik dat er in Sint-Niklaas een nieuw museum wordt gebouwd. Dat zou toch dé ideale oplossing zijn?" Het schepencollege blijft voorlopig bij haar standpunt.

JoVe
MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio