Jongen prikt zich aan (drugs)spuit in tuin Stuivenbergziekenhuis

Een jongetje van zes jaar heeft zich zondag geprikt aan een spuit die hij in de tuin van het Antwerpse Stuivenbergziekenhuis gevonden had.

Belga

Het is niet duidelijk of hij door een of andere ziekte besmet is. Het is wellicht een weggeworpen spuit van een drugsverslaafde. Dat meldt "Het Nieuws" van VTM maandagavond. De 6-jarige Brandon Van Broeck was met zijn broers en zus in de tuin terwijl zijn ouders in de cafetaria van het ziekenhuis zaten. Het gezin was er op ziekenbezoek.

Brandon vond een spuit in de tuin, begon er mee te spelen en kreeg zo de naald in zijn bil. Zijn ouders haalden er de politie bij. "Onze mensen hebben proces-verbaal opgesteld en de spuit in beslag genomen. Ze werd ter griffie neergelegd bij het parket", stelde Sven Lommaert, woordvoerder van de lokale politie van Antwerpen.

De ouders hadden hun zoon ondertussen naar de spoedafdeling van het Stuivenbergziekenhuis gebracht. "Daar werd zijn bloed getrokken en kregen ze te horen dat ze pas na zes maanden absolute zekerheid zouden hebben over een eventuele besmetting met hiv of een ander virus", aldus Lommaert.

De ouders belden daarop voor een tweede opinie naar het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen. "De dokter daar vertelde hen dat hun zoon al preventief medicatie kan nemen. Hij bood ook aan om de inhoud van de spuit te onderzoeken, zodat de jongen eventueel antistoffen kan krijgen die de werking van de spuit teniet doen", zei de politiewoordvoerder.

De griffie was op dat moment al gesloten, maar dinsdag krijgt de politie een kantschrift van het parket zodat ze de spuit op de griffie kan ophalen om naar het Tropisch Instituut te brengen voor verder onderzoek. "De dokters hebben ons verzekerd dat door die dag vertraging de jongen geen groter gezondheidsrisico heeft opgelopen", stelde Lommaert.

Blijkbaar gebeurt het wel vaker dat er in de tuin van de cafetaria spuiten worden aangetroffen. In de buurt wonen immers veel drugsverslaafden die hun naalden over de tuinmuur gooien. Volgens Renée Willems, woordvoerster van het Ziekenhuisnetwerk Antwerpen, wordt de tuin tweemaal per week gecontroleerd. Het ziekenhuis zit met het incident verveeld, maar benadrukt dat er geen fouten werden gemaakt.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio