Wegnemen van krukjes zorgt voor wrevel bij winkelpersoneel

De ontevredenheid groeit bij het Luikse filiaal van Fnac sinds daar vorige week het grootste deel van de krukjes, waar het personeel af en toe op gaat zitten om uit te rusten, is weggehaald.

Belga

"We werden voor een voldongen feit gesteld. Er was geen enkel overleg geweest", zegt Sevgi Akyol, vakbondsafgevaardigde voor CNE. "Toen we om uitleg vroegen, zei de directie ons dat we met die krukjes minder productief waren en dat neerzitten niet van een erg commerciële houding getuigde. Ik wil wel signaleren dat het merendeel van het personeel de krukjes enkel gebruikt tussen de bediening van twee klanten in. Heel wat werknemers zijn niet te spreken over deze manier van doen. We hebben nochtans al veel verdragen in twee jaar van herstructureringen", voegde die er aan toe.

De werknemers hebben de kwestie maandagochtend op tafel gelegd bij de commissie voor Veiligheid en Hygiëne, maar zonder veel resultaat. "Ze vertelden ons dat ze hun licht zouden opsteken bij de FOD Gezondheid om na te gaan of we recht hadden op dergelijke krukjes", vervolgt de vakbondsvrouw.

Bij de directie van de winkel was niemand bereikbaar voor commentaar.

Nu in het nieuws