Rode Duivels beginnen aan voorbereiding op Armenië

Twee dagen na hun definitieve uitschakeling voor de eindfase van het EK voetbal 2008 begonnen de Rode Duivels maandag in Tubeke aan de voorbereiding van de komende EK-kwalificatiewedstrijd van woensdag tegen Armenië, om 20u45 in het Koning-Boudewijnstadion.

Belga

De groep van 23 spelers voor de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Finland bleef ongewijzigd; enkel Faris Haroun werkte een lichtere training af omdat hij nog last ondervond aan zijn dij na een contact in de wedstrijd tegen Finland.

De training, die amper een uur duurde, was gericht op recuperatie en balcirculatie, en werd afgesloten met een wedstrijdje. Bondscoach René Vandereycken hield het op de persconferentie na de training heel kort, zich tevreden stellend met het hekelen van bepaalde media die zijn woorden na het gelijkspel tegen Finland verkeerd zouden hebben weergegeven.

Woensdag zijn Steven Defour en Marouane Fellaini, allebei van Standard en geschorst tegen Finland, weer speelgerechtigd. Ondanks de uitschakeling blijven ze allebei hoopvol voor de toekomst van de Belgische nationale ploeg.

"De huidige kritiek is normaal", aldus Defour. "Als de resultaten er niet zijn, wordt de coach altijd in vraag gesteld. Maar het is hij die ons is komen halen. De ploeg is jong en we zijn bezig iets op te bouwen. We moeten het tijd geven. Maar het is aan de voetbalbond om te beslissen of we op de ingeslagen weg voortgaan". De training van dinsdag wordt achter gesloten deuren afgewerkt.

Nu in het nieuws