"Agressieve voetballers straffen en uitsluiten!"

Jean-Marie Philips, de directeur van de Belgische Voetbalbond (KBVB), reageert erg ontstemd op de gevallen van agressie in het Belgische voetbal die maandag de krant haalden.

Belga

In eerste provinciale Oost-Vlaanderen werd de wedstrijd tussen Jong Lede en Aalter stopgezet nadat de bezoekende keeper Davy Boudewijns zijn doel had verlaten en in de tribune zijn frustratie ging botvieren op enkele toeschouwers. In Steenhuffel sloeg een jeugdtrainer van ACS Koningslo een supporter van de tegenstander het ziekenhuis in.

"Ik ben nog niet op de hoogte gebracht van die incidenten", reageert Philips. "Ik kan wel al zeggen dat ik geen begrip kan opbrengen voor dergelijke wanpraktijken en veroordeel ze dan ook met klem. Ik neem aan dat de scheidsrechters een rapport hebben opgemaakt. Van zodra we die ontvangen hebben, gaan we aan de slag. De schuldigen moeten zwaar gestraft of zelfs levenslang uitgesloten worden. Er is niets dat dergelijk gedrag kan verantwoorden. Ik ijver voor meer discipline."

De KBVB lanceerde in 2001 een actie tegen verbaal geweld in het voetbal. "We werken nu aan een andere campagne tegen racisme in het voetbal, maar als we zien dat het fysiek geweld toeneemt, moeten we ook op dat vlak iets gaan doen", besluit Philips.

Nu in het nieuws